Etsi

Tietoa Energiatodistuksesta

E-luku: Rakennuksen energiatehokkuusluokitus perustuu rakennukselle laskettavaan E-lukuun. E-luku kertoo talon ominaisuuksiin perustuvan energiakulutuksen kilowattitunteina per neliö vuodessa (kWhE/m2 vuosi). E-luku koostuu rakennuksien laskennallisesta vuotuisesta ostoenergiankulutuksesta, painotettuna eri energiamuotojen kertoimilla. Käytössä ovat samat kertoimet ja määritelmät energiatehokkuudesta kuin 1.7.2012 voimaan tulleissa uudisrakentamisen määräyksissä. Näin vanhan ja uuden rakennuksen energiatehokkuuta voi verrata keskenään.

Energiatehokkuusluokitus: Rakennukset luokitellaan E-luvun mukaan energiatehokkuusluokkiin A-G. Luokitusasteikko on erinlainen riippuen rakennuksen käyttötarkoituksesta (pientalo, asuinkerrostalo, liikerakennus jne.) Tällä hetkellä rakennettavat uudet pientalot sijoittuvat usein luokkaan C, vanhat pientalot usein alempiin luokkiin. Käytännössä vanhalle pientalolle esimerkiksi luokka D tai E on aivan tyypillinen. Energiatehokkuusluokitukseen voi vaikuttaa esimerkiksi lämmöneristystä parantamalla, ilmanvaihdon lämmön talteenotolla tai uusiutuvan energian käytöllä.

Tekijä ja voimassaoloaika: Energiatodistuksen laatii aina pätevöitynyt tekijä ja erillisen energiatodistuksen voimassaoloaika on 10 vuotta (ARA ).

Energiatodistus Oulu - edullinen hinta
Avainsanoja: energiatodistus, hinta, oulu, kempele, oulunsalo, haukipudas, kiiminki, ii, liminka, muhos, edullinen, halpa, valtuutettu